Snelcursus Chinees online!

Waarom Chinees leren? (En snel!)

- Omdat de 2de grootste economie in de wereld, 1,4 miljard Chinezen huist. Als je iets van de wereld wil verstaan, begin dan maar alvast met 20% van de wereldbevolking.

- Omdat China wil begrepen worden.

- China's cultuur kennen, zal je helpen Azië te verstaan en de rest van de wereld.

- Chinees leren geeft je regelmatig een andere kijk op het leven.

 

In deze Snelcursus Chinees online willen we jou als deelnemer het volgende aanleren:

1. eenvoudige dagdagelijkse conversaties zoals iemand begroeten; jezelf en je familie voorstellen; dag, maand en jaar meedelen; naar de tijd vragen; het weer beschrijven; op restaurant gaan en cashloos shoppen. Na elke sessie geven we jou een app.

2. de gesproken Chinese taal. De structuur van Chinese karakters ontleden. Er wordt niet verwacht dat je deze karakters kan schrijven. Dat gebeurt immers in China veelal op de smartphone: de Xiaomi, de Oppo, de Huawei.

3. jouw Chinese naam lezen en schrijven. Er wordt jou een goed uitgedokterde Chinese naam toegemeten, niet onbelangrijk in een eerste contact met Chinezen. Je naam leren schrijven in karakters op de smartphone.

4. Chinezen en China beter begrijpen. Bij elke sessie bespreken we een interculturele Chinese gevalstudie om dè digitale Chinees van vandaag nog beter te begrijpen. Communicatie is immers meer dan de taal spreken.

 Deelnemers: 

1. De cursus wordt online gegeven. Dat verhoogt extreem -één op één- de interactiviteit tijdens de les, het is de vorm van taaltrainingen waarmee wij in China Inkling het meest resultaat boeken.

2. De aard van de deelnemer: universiteitsstudent die volgend academiejaar voor 1 semester naar China gaat studeren; de zakenman die hier of regelmatig in China, met Chinezen onderhandelt; de universiteitsprofessor die binnenkort in China als gastprofessor gaat werken; de man/vrouw met een Chinese partner, de gedreven China reiziger.

 

Materiaal:

In de cursus ontvang je het cursusmateriaal gratis. Als je wenst, kan je met het aangeleerde deelnemen aan een officieel Chinees taalexamen  (HSK1), maar dat is helemaal geen verplichting.

De cursus gaat door op jouw ritme op een afgesproken gepast moment, in sessies van elk 45'.

Stuur gewoon een mailtje naar info@chinainkling.com, wij sturen jou de praktische regeling voor inschrijving.

 

Zij volgden al onze Snelcursus en wat vonden zij ervan?

De Vlaamse professor die in China doceert: “Dankzij de boeiende en intense sessies ben ik beter voorbereid om vlot om te gaan met Chinese studenten en me in te leven in hun manier van handelen en denken.”

De Vlaamse zakenman: "Los van de Chinese taal heb ik vooral veel bijgeleerd over hoe je met een compleet andere aanpak toch dezelfde dingen kan verwoorden. Dankzij de boeiende uiteenzetting begrijp ik nu meer van de cultuur, zullen mijn volgende zakenreizen naar China meer context hebben".

Het Vlaamse gezin dat de uitdaging aangaat: “Deze snelcursus biedt de nodige houvast voor iedereen die zonder lokale begeleider of gids in China wil actief zijn. De cursus verhoogt je zelfvertrouwen om ook de Chinese burger buiten de hotellobby tegemoet te treden en onvermoede kanten van dit boeiende land te ontdekken.”

De Vlaamse student die in Beijing studeert: “Dankzij de snelcursus werd de honger naar mijn Chinees avontuur enorm aangewakkerd. Door het vinden van een goede balans tussen het studeren van de taal en het ontdekken van de cultuur vlogen de lesuren voorbij. Mijn aankomst in Beijing werd er alvast danig door vergemakkelijkt en ik raad de cursus dan ook ten sterkste aan.”